SUPA CREMA DE LOBODA ROSIE SI PATLAGINA, CU FRUNZE DE TELINA

May 12, 2017 | CATEGORIA

supa crema de loboda rosie si patlagina, cu frunze de telina

O supa care asociaza legume si frunze hranitoare si tamaduitoare, asezonate delicios.

 

INGREDIENTE (pentru 3 portii):

– o ceapa

– un morcov

– 2-3 legaturi de loboda rosie

– un manunchi frunze de patlagina (am cules atat inguste, cat si late)

– o tulpina de telina, cu frunze

– o lingurita boia de ardei dulce

– ½ lingurita de piper negru macinat

– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece

– sare neiodata, dupa gust (optional)

 

PREPARARE:

Se curata si se spala bine morcovul, ceapa, cat si loboda, patlagina si frunzele de telina.

ceapa, morcov si frunze pentru supa crema de loboda si patlagina

Se fierb in apa cu un praf de sare morcovul si ceapa. Cand sunt patrunse se adauga frunzele de loboda si de patlagina taiate grosier si se lasa 5 minute sa fiarba lent. Se intrerupe fierberea si dupa ce temperatura lor scade, se plaseaza totul in blender. Se adauga frunzele de telina maruntite, boiaua de ardei dulce, piperul si uleiul presat la rece.

ingrediente in blender pentru supa crema de loboda si patlagina, cu frunze de telina

Se blenduiesc ingredientele pana la consistenta unei supe creme, care se potriveste de sare, apoi se portioneaza si se garnisete cu frunze proaspete de telina.

supa crema de loboda rosie si patlagina, cu frunze de telina

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *