SPARANGHEL (ASPARAGUS) LA ABUR, CU VERDETURI CRUDE SI MIRODENII

May 17, 2017 | CATEGORIA

sparanghel (asparagus) la abur, cu verdeturi si mirodenii

Sparanghel (asparagus) preparat astfel incat sa capete o savoare speciala si o incarcatura nutritiva valoroasa.

INGREDIENTE :

– 500 gr sparanghel (asparagus)

– o salata verde

– un manunchi de spanac verde

– 6-7 fire de patrunjel verde

– 2 legaturi de ceapa verde

– ½ lingurita de ienibahar macinat

– o lingurita de seminte de anason

– o lingurita de pudra de ghimbir

– o lamaie

– o lingura ulei de floarea soarelui, presat la rece

– sare neiodata, dupa gust

PREPARARE:

Se curata de impuritati si se spala toate verdeturile si sparanghelul, caruia i se indeparteaza partea lemnoasa, indoindu-l de la baza spre capat si frangandu-l in locul unde incepe sa se indoaie usor.

verdeturi si mirodenii, alaturi de sparanghel (asparagus) pregatit pentru fiert la abur

Se fierbe la aburi intr-un dispozitiv special sau intr-o sita plasata pe o oala cu apa care clocoteste, lasand suficient spatiu intre baza sitei si suprafata apei, incat sa se formeze abur. Se acopera cu-n capac si se lasa caldura la minim, iar dupa 5 minute se verifica daca este patruns. Preparat astfel, sparanghelul isi conserva mare parte din nutrienti si ramane cu textura mai ferma.

sparanghel (asparagus) fiert la aburi

Se toaca fin firele de ceapa verde, apoi din frunzele de salata si cele de spanac se formeaza cate un pat pentru fiecare portie, care apoi se asezoneaza cu ceapa verde, cu frunze de patrunjel, cu seminte de anason, cu ghimbir si ienibahar.

salata verde, spanac, ceapa si patrunjel verde, ienibahar, anason si ghimbir, ca pat pentru sparanghel fiert la aburi

Se aseaza apoi bucati de sparanghel, formand buchete care se leaga cu fire de patrunjel verde. Se stropesc cu ulei si suc de lamaie si se potrivesc de sare. Se savureaza ca atare, fiind aromate si sanatoase.

sparanghel (asparagus) la abur, cu verdeturi si mirodenii

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *