PLACHIE DE CRAP CU PRAZ SI ROSTOPASCA

noiembrie 25, 2013 | CATEGORIA Retete cu peste

plachie de crap cu praz, rostopasca si patrunjel

Traditionala plachie de crap, varianta cu praz, mai dulceaga, dar si imbogatita cu un fir din miraculoasa rostopasca, cu o tenta amaruie, ce-i confera rafinament. 

INGREDIENTE: 

–         1kg crap proaspat

–         un fir de praz

–         un morcov

–         o radacina de patrunjel

–         o radacina mica de telina

–         un gogosar

–         un ardei

–         3 linguri bulion

–         o tulpinita de rostopasca

–         3 foi de dafin

–         o legatura de patrunjel verde

–         piper boabe, dupa gust

–         sare neiodata, dupa gust

 PREPARARE:

     Legumele se spala bine, se curata, si se maruntesc dupa preferinta, eu am taiat morcovul si prazul rondele, radacina de patrunjel cubulete, telina  felii subtiri, iar ardeiul si gogosarul fasii lungi.

morcov, praz, radacina de patrunjel, ardei, gogosar, pentru plachie de crap

Se plaseaza toate acestea intr-un vas termoizolant, se adauga apa cat sa le acopere, apoi si se introduc in cuptor si se lasa sa fiarba incet, pana se patrund. Crapul, spalat, curatat si portionat, se sareaza si se adauga peste legumele fierte.

morcov, praz, radacina de patrunjel, ardei, gogosar si crap, pentru plachie

Se lasa in cuptor sa se patrunda pe o parte, se intoarce pe partea cealalta si se adauga tulpinita de rostopasac si boabele de piper.

legume si crap, cu rostopasca si piper, pentru plachie

Dupa 5 minute, se plaseaza in aranjament si foile de dafin, cu bulionul.

legume si crap, cu rostopasca, piper, foaie dedafin si bulion, pentru plachie

Se indeparteaza rostopasca, iar restul ansamblului se mai lasa 3 minute la cuptor. Se  intrerupe fierberea, se scoate din cuptor, se portioneaza si se adauga patrunjel proaspat, tocat, dupa preferinta.

plachie de crap cu praz, rostopasca si patrunjel

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *