PIURE DE FASOLE PESTRITA EGIPTEANA

August 25, 2016 | CATEGORIA

piure de fasole pestrita egipteana

Un piure consistent, bogat in proteine vegetale si fibre, cu gust amplu.

INGREDIENTE:

–       200 gr fasole boabe egipteana, pestrita

–       100 gr rosii (o rosie mare)

–       o lingurita boia de ardei dulce

–       ½ lingurita cimbru de gradina

–       ½ lingurita pudra de ghimbir

–       sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala boabele de fasole, apoi se lasa la inmuiat minim 4 ore (intrucat acest soi are boaba consistenta si coaja tare).

fasole pestrita egipteana, la hidratat, pentru piure

Se fierb in apa, la temperatura moderata, daca este nevoie se mai adauga apa pe parcurs, fierbinte nu rece, pentru a nu stopa inmuierea lor.

fasole pestrita egipteana, fiarta, pentru piure

Cand sunt complet patrunse, se intrerupe fierberea si se strecoara. Se piureaza cu un mixer de mana, se adauga rosia bine spalata si razuita grosier pentru pulpa si suc, apoi boiaua de ardei dulce, cimbrul si pudra de ghimbir.

fasole pestrita egipteana, fiarta, cu rpsii si mirodenii, pentru piure

Se amesteca apoi piureul si se potriveste de sare. Se serveste cald sau la temperatura camerei, fiind excelent in combinatie cu ceapa.

piure de fasole pestrita egipteana

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *