OTET NATURAL, DIN CORCODUSE GALBENE

July 26, 2014 | CATEGORIA

otetnatural-corcodusgalbene-final2ok

Un otet sanatos, obtinut din corcoduse galbene, prin fermentatie naturala (fara adaos de apa, drojdie, sau zahar).

INGREDIENTE (pentru 500 ml):

–              1,5 kg corcoduse galbene, coapte

PREPARARE:

Corcodusele, foarte coapte, se spala bine, sub jet de apa.

otetnatural-corcodusgalbene1ok

Se strivesc apoi, se indeparteaa pe cat posibil samburii si se plaseaza intr-un recipient din sticla.

otetnatural-corcodusgalbene2ok

Se acopera cu tifon sau panza si se pastreaza cca 10 zile, intr-un loc cald si intunecos. In acest timp corcodusele fermenteaza natural, obtinandu-se otetul, peste depunere, iar deasupra se formeaza o ciuperca.

otetnatural-corcodusgalbene3ok

Se indeparteaza ciuperca, se strecoara otetul si se mai lasa eventual la limpezit o zi sau doua, dupa care se strecoara definitiv si se depoziteaza in recipiente bine inchise. Gustul este unul puternic si natural.

otetnatural-corcodusgalbene-finalok

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *