OREZ BRUN, CU LINTE VERDE

March 8, 2014 | CATEGORIA

orez brun, cu linte verde, ceapa, patrunjel si schinduf

O reteta cu specific mediteranean-asiatic, dar consumata astazi peste tot in lume, in special de catre vegetarieni, datorita proteinelor complete rezultate din imbinarea celor doua ingrediente principale si bineinteles a gustului, pe care eu l-am  completat cu pudra de schinfuf, pentru o savoare aparte.

INGREDIENTE (pentru o portie):

–         250 gr linte verde

–         125 gr orez brun, prefiert, Panzani

–         2 cepe

–         o lingura de pudra de schinduf (schinduf macinat)

–         o legatura mare de patrunjel verde

–         3 linguri de suc de lamaie

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Lintea se spala si se lasa la hidratat in apa, dubla ca volum, cam 2 ore.

linte verde, la hidratat

Ceapa se curata, se spala si se toaca, apoi impreuna cu lintea hidratata se fierb, cam un sfert de ora, pana se patrund si scade sosul format. Intre timp se fierbe orezul brun, prefiert, conform instructiunilor de pe pachet, 10 minute. Dupa fierbere, se alatura lintei si cepei, apoi se asezoneaza cu pudra de schinduf, cu sucul de lamaie si cu patrunjelul verde.

orez brun, linte verde, ceapa, patrunjel verde si schinduf

Se amesteca pentru omogenizare si se potriveste de sare. Se serveste cald sau rece, este la fel de delicios.

orez brun, cu linte verde, ceapa, patrunjel si schinduf

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *