INIMI INTEGRALE NEDOSPITE, CU SFECLA ROSIE, PENTRU DRAGOBETE

February 20, 2017 | CATEGORIA

inimi integrale nedospite, cu sfecla rosie, pentru Dragobete, bucati

O reteta de paini integrale nedospite, cu contur stilizat de inima, asezonate cu dressing afrodisiac, perfecte pentru ziua dragostei.

INGREDIENTE:

250 g faina de ovaz macinata in moara cu pietre (am folosit de la Sanovita)

– 50 g sfecla rosie

– ½ lingurita de bicarbonat de sodiu

– un praf de sare de Hymalaia

– 110-120 ml apa, in functie de cat de hidratata este sfecla rosie

pentru dressing:

– o lingura rasa de hrean razuit fin

– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece

– ½ lingurita de cimbru macinat

– 2 linguri de suc de sfecla rosie

PREPARARE:

Se spala bine sfecla rosie, se curata si se razuieste fin, apoi se adauga peste faina de ovaz. Se mai alatura bicarbonatul de sodiu si sarea.

faina de ovaz, sfecla rosie razuita, sare si bicarbonat, pentru aluat inimi nedospite

Se adauga apoi apa, cate 10 ml (eu am folosit o siringa), ametecand usor fara sa presam cu putere aluatul, pentru a se aerisi.

aluat la framantat, pentru inimi nedospite

Apa se adauga in functie de cat de hidratata este sfecla rosie, pana se obtine o coca ce se desprinde de pe mana.

coca framanatata, pentru inimi nedospite, pentru Dragobete

Se lasa acoperita 30 de minute, se imparte in 7 parti, care se intind apoi in foi subtiri, presarand faina pe aluat. Se decupeaza apoi, cu ajutorul unui cutit, forme stilizate, de inima.

aluat nedospit, modelat in forma de inimi, pentru Dragobete

Am obtinut astfel 8 inimi aproximativ egale ca marime si una mica (am folosit si aluatul ramas dupa formatare). Se coc in tava, in cuptorul incins, cam 3-5 minute pe fiecare parte, avand grija sa nu se arda. Intre timp se pregateste dressingul adunand intr-un bol hreanul razuit fin, uleiul de floarea soarelui presat la rece si cimbrul.

ingrediente dressing, pentru inimi nedospite Dragobete

Se amesteca si se adauga si sucul de sfecla rosie.

dressing cu suc de sfecla rosie adaugat, pentru inimi nedospite Dragobete

Se scot din cuptor inimile si se acopera cu un prosop, astfel incat sa nu ajuga aerul la ele, pentru a nu se usca. Dupa racire, se umecteaza cu dressingul.

inimi dedospite din faina integrala de ovaz, scoase din cuptor si asezonate cu dressing, pentru Dragobete

Se servesc imediat, iar daca se lasa pentru a doua zi, se pastreaza invelite.

inimi integrale nedospite, cu sfecla rosie, pentru Dragobete

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *