O infuzie de sezon, benefica sanatatii, cu gust delicat, sursa ideala pentru hidratarea organismului, primavara si vara.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 275 ml apa plata
– inflorescenta unui fir de rapita
PREPARARE:
Se aduce apa la punctul de fierbere, se intrerupe fierberea, se lasa 1 minut sa scada temperatura, apoi se adauga florile de rapita si se lasa recipienul acoperit cateva minute. Se strecoara, apoi se poate bea, la ce temperatura va place, sau chiar rece. Campurile de rapita sunt incarcate de flori pana in luna august, deci nu ezitati daca treceti pe langa un lan, sau daca le vedeti prin parcuri, sa culegeti cateva si sa le infuzati. Este o hidratare sanatoasa si placuta.
Exelent! Acum cum se prepara decoctul din radacina de rapita? Multumesc!
Buna seara. Scuze ptr intarzierea raspunsului.
Conform definitiei: Decoctul rezultat din plante medicinale este o compozitie lichida obtinuta prin fierberea in apa a componentelor din plante (frunze, flori, fructe, muguri). Aproximativ 1-2 lingurite dintr-o planta se fierb intre 5 si 15 minute (frunzele, florile) si intre 20-40 de minute (scoarta, cojile si radacinile) in 250 ml de apa. Decoctul se strecoara fierbinte. Sper sa va fie de folos.
Multumesc pentru vizita pe site si pentru comentariu.