INFUZIE DIN FLORI DE RAPITA

mai 1, 2014 | CATEGORIA Bauturi

infuzie-florirapita-final2ok

O infuzie  de sezon, benefica sanatatii, cu gust delicat, sursa ideala pentru hidratarea organismului, primavara si vara.

INGREDIENTE (pentru o portie):

–          275 ml apa plata

–          inflorescenta unui fir de rapita

 

PREPARARE:

Se aduce apa la punctul de fierbere, se intrerupe fierberea, se lasa 1 minut sa scada temperatura, apoi se adauga florile de rapita si se lasa recipienul acoperit cateva minute. Se strecoara, apoi se poate bea, la ce temperatura va place, sau chiar rece. Campurile de rapita sunt incarcate de flori pana in luna august, deci nu ezitati daca treceti pe langa un lan, sau daca le vedeti prin parcuri, sa culegeti cateva si sa le infuzati. Este o hidratare sanatoasa si placuta.

infuzie-florirapita-finalok

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • George says:

    Exelent! Acum cum se prepara decoctul din radacina de rapita? Multumesc!

    • mirela says:

      Buna seara. Scuze ptr intarzierea raspunsului.
      Conform definitiei: Decoctul rezultat din plante medicinale este o compozitie lichida obtinuta prin fierberea in apa a componentelor din plante (frunze, flori, fructe, muguri). Aproximativ 1-2 lingurite dintr-o planta se fierb intre 5 si 15 minute (frunzele, florile) si intre 20-40 de minute (scoarta, cojile si radacinile) in 250 ml de apa. Decoctul se strecoara fierbinte. Sper sa va fie de folos.
      Multumesc pentru vizita pe site si pentru comentariu.

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *