IAHNIE DE LINTE VERDE

January 21, 2017 | CATEGORIA Retete vegetariene

iahnie de linte verde

O reteta preparata sanatos, prin care se evidentiaza gustul si proprietatile hranitoare ale lintei.

INGREDIENTE:

– 400 g linte

– 2 cepe

– 2 ardei

– 2 linguri de bulion

– o frunza de dafin

– sucul unei jumatati de lamaie

– sare neiodata, dupa gust

PREPARARE:

Se lasa lintea la inmuiat ½ ora.

linte verde la inmuiat, pentru iahnie

Se curata, se spala bine si se toaca ceapa si ardeii, apoi se fierb in apa cateva minute, pana se inmoaie. Se scurge lintea si se adauga la fiert.

ceapa si ardei fierte, peste care se adauga lintea pentru iahnie

Se fierbe aldente, apoi se adauga bulionul si foaia de dafin.

bulion si foaie de dafin adaugate la fiert, pentru iahnie de linte verde

Se amesteca si se lasa sa fiarba 3 minute, se intrerupe fierberea si se lasa acoperita pana ce temperatura scade la aproximativ 40 de grade C. Se potriveste de sare, apoi se adauga uleiul de floarea soarelui presat la rece, sucul lamaiei si patrunjelul verde bine spalat si maruntit manual, pentru e evita fenomenul de ascorbicoxidaza (adica sa nu distrugem vitamina C aflata in compozitia sa).

iahnie de linte verde 2

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *