GRIS DE GRAU CU LAPTE DE SOIA SI SOFRAN

December 14, 2012 | CATEGORIA Dulciuri

gris de grau cu lapte de soia, stafide, miere de albine si sofran

Este un energizant natural, echilibrat, un desert hranitor si delicious, pentru orice varsta.

INGREDIENTE :

–  50 gr. gris de grau

–  250 ml apa

–  250 ml lapte de soia

–  100 gr stafide aurii

–  o lingura miere de albine

–  un praf de sofran

PREPARARE:

Se aduce apa la punctul de fierbere, se lasa sa fiarba cateva clipe, apoi se micsoreaza temperatura si se toarna grisul incet, in ploaie, amastecand continuu. Se lasa sa fiarba la temperatura mica, continuand amestecarea, pana cand se ingroasa. Se intrerupe fierberea si se adauga stafidele si laptele de soia, putin cate putin, pana structura devine cremoasa.

gras de grau cu stafide si lapte de soia

Se adauga si mierea, se amesteca pentru omogenizare, apoi se presara un strop de sofran, deasupra. Se poate consuma ca atare, cu sofranul neamstecat in compozitie.

gris de grau cu lapte de soia, stafide, miere de albine si sofran

Daca-l amestecam in compozitie,  obtinem un desert galbui, peste care apoi mai putam presara putin sofran.

gris de grau cu lapte de soia, stafide, miere de albine si sofran amestecat

 

 

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *