GOGOSARI SI CONOPIDA, IN SARAMURA RECE

October 27, 2016 | CATEGORIA

gogosari si conopida, in saramura rece

Conservate in acest mod sanatos, conopida si gogosarii se imbogatesc cu probiotice valoroase, ramanand delicioase pe tot parcursul iernii.

INGREDIENTE:

1,2 kg conopida

– 1,2 kg gogosari

– 3 fire de marar uscat

– 3 linguri mix de piper boabe

– 10 frunze de dafin

– 3 capatani de usturoi

– 5 fire de hrean

pentru saramura rece:

– o lingura de sare de ocna (grunjoasa), la litrul de apa

PREPARARE:

Se spala bine conopida si gogosarii, apoi conopida se desface in buchetele, iar gogosarii se curata de samburi si de cotoare, apoi se se taie in jumatati.

conopida, gogosari si mirodenii, pregatite pentru murat cu saramura rece

Se spala bine hreanul si se taie fasii, iar ustroiul se curata si daca are catei mari, se mai maruntesc pentru a-si revara mai repede iuteala in saramura. In borcanele pregatite se aseaza la baza inflorescente de marar, apoi gogosarii si conopida, asezonate cu fasiile de hrean, cu foile de dafin, cu cateii de usturoi si cu boabele de piper. Se prepara saramura, care se toarna in borcanele aranjate ca acestea sa ramana bine cufundate.

borcane cu gogosari si conopida, cu mirodenii, in saramura rece

Se lasa borcanele deschise 24-48 de ore, in bucatarie, sau intr-un loc mai caldut, apoi se vantura zeama formata, se sigileaza si se transfera la rece.

gogosari si conopida, in saramura rece

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *