FICAT DE PORC, PICANT, CU ULEI DE SAPUNARITA

august 24, 2015 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

ficat de porc, picant, cu ulei de sapunarita

O retetea rapida, ce prin asocierea ficatului de porc cu aliaceele, imprima acestuia o savoare picanta si-i anihileaza continutul de cholesterol.

INGREDIENTE:

–         500 gr ficat proaspat de porc

–       o ceapa mare

–         o capatana de usturoi

–         un fir de sapunarita

–         o lingura de boia de ardei dulce

–         o lingura de ulei de sapunarita

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine si se feliaza ficatul de porc apoi se fierbe in apa, pana se patrunde, se intrerupe fierberea, se strecoara, apoi se repune in vasul de fiert si i se adauga ceapa, bine spalata si rasa grosier, cat si putina apa, cat este necesara fierberii cepei.

ficat de porc fiert si ceapa rasa grosier

Se lasa la fiert, pana este ceapa patrunsa, se potiveste de sare, se adauga tulpina de sapunarita cu frunze, se lasa sa clocoteasca, cateva secunde, apoi se intrerupe fierberea. Se asezoneaza apoi cu boiaua de ardei dulce si cu usturoiul crud, curatat si pisat.

ficat de porc, ceapa si sapunarita, fierte, cu usturoi si boia de ardei dulce

Se amesteca pentru omogenizare, se lasa vasul acoperit sa se intrepatrunda aromele, iar dupa ce temperatura mai scade, se adauga uleiul de sapunarita, pentru a-i conserva toate proprietatile, se amesteca si se poate consuma.

ficat de porc, picant, cu ulei de sapunarita

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *