Cuisoarele

august 9, 2012

cuisoare-condiment

Doriti sa dobanditi si sa va mentineti o dantura sanatoasa ?

Atunci imbogatiti-va dieta cu un condiment cu aroma speciala din arborele exotic  ai carui muguri il constituie, si anume, cuisoarele. Acestea contin eugenol, un ulei cu proprietati antibacteriene, indicat in lupta cu infectiile fungice fiind eficient impotriva streptococilor si a stafilococilor, impotriva infectiilor dentare, respiratorii si cele ale urechii. Totodata este si un important anestezic, folosit cu precadere in tratamentele dentare si care este inzestrat si cu un efect antiinflamator demn de remarcat si folosit. Cuisoarele pastreaza respiratia proaspata si simpla infuzie a lor inlatura senzatia de greata, flatulenta sau indigestia. Manganul este mineralul cu procentul cel mai mare continut de cuisoare, si care este responsabil cu reglarea proteinelor si a lipidelor in organism, lupta impotriva oboselii si a pierderilor de memorie, impotriva stresului si a starilor de tensiune.Vitaminele C si K, precum si procentele de magneziu si calciu, acizi grasi si Omega 3 recomanda cuisorele sa fie neaparat cuprinse in meniuri. Flavonoizii aflati in componenta acestora le confera proprietati antioxidante care sunt responsabile de cresterea imunitatii si prevenirea imbatranirii premature. Fiind un condiment fierbinte, ajuta la omogenizarea circulatiei periferice. In aromoterapie cuisoarele sunt indicate si ca afrodisiac.

Gustul lor persistent, iute-amarui, are efect aromatic asupra mancarurilor, fiind recomandat in imbogatirea compoturilor, a vinului fiert si a preparatelor cu fructe.

 

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente