CRAP LA GRATAR, CU MUJDEI DE USTUROI

septembrie 8, 2014 | CATEGORIA Retete cu peste

crap-gratar-mujdeiusturoi-finalok

O reteta clasica, simpla si rapida, dar mai ales bogata in acizi grasi esentiali si antioxidanti.

INGREDIENTE:

–          1 kg trunchi de crap pescuit, eviscerat

–          2 linguri de oregano uscat

–          100 gr usturoi

–          o legatura de patrunjel verde

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Trunchiul de crap se spala bine, se curata de solzi, se portioneaza, se sareaza si se asezoneaza cu  oregano uscat, apoi se plaseaza pe gratarul incins.

crap-gratar-mujdeiusturoi1ok

Se lasa sa se patrunda la foc mic, pe ambele parti.Intre timp se pregateste mujdeiul simplu din cateii de usturoi, curatati, spalati si pisati fin.

crap-gratar-mujdeiusturoi2ok

Se adauga sare, se amesteca bine si se apoi se dilueaza cu apa, dupa gust. Cand crapul s-a patruns suficient si s-a rumenit usor i se adauga mujdeiul si apoi se asezoneaza cu patrunjel verde proaspat spalat si tocat fin.

crap-gratar-mujdeiusturoi-final2ok

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *