COASTE DE IED, CU VARZA NOUA SI ANASON

June 9, 2016 | CATEGORIA

coaste de ied, cu varza noua si anason

O asociere excelenta, corecta, pentru o digestie buna si cu intensitatea aromei semintelor de anason, adaugate crude, pentru inmiresmarea carnii de ied si un plus de nutrienti valorosi.

INGREDIENTE:

–       jumatate de carcasa de ied

–       600 gr varza noua

–       3 fire de ceapa verde

–       un fir de usturoi verde

–       2 foi de dafin

–       o lingurita de cimbru macinat

–       2 linguri de bulion

–       o lingurita seminte de anason

–       sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine carcasa de ied si se fierbe pana incepe sa se desprinda carnea de pe coaste.

coaste de ied, fierte

Se strecoara, se degreseaza bine si se opreste o cana de supa. Intre timp se spala bine si se curata varza, ceapa si usturoiul verde, varza se toaca fin, iar ceapa si usturoiul se taie rondele marunte.

varza noua, ceapa si usturoi verde, pentru  carne de ied

Se fierb in apa cu un praf de sare, pana se patrund si sacde sucul format, apoi li se adauga supa de la coastele de ied, carnea degresata de ied, bulionul, cimbrul si foile de dafin.

carne de ied, supa, varza si verdeturi, fierte, cu condimente si bulion

Se fierbe totul inca 3 minute, apoi se intrerupe fierberea,se potriveste de sare, se adauga semintele de anason si se lasa vasul acoperit pentru intrepatrunderea aromelor. Acest ansamblu este delicios servit cald.

coaste de ied, cu varza noua si anason

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *