CIUPERCILE SHIMEJI, AL CINCILEA GUST

August 28, 2017

ciuperci Shimeji albe, bunapi

Va doriti proteine de buna calitate, usor digerabile, cu minimum de calorii si gust renumit ?

Consumati ciuperci Shimeji, intrucat in structura proteinelor acestora sunt prezenti 10 aminoacizi esentiali, cu rol in cresterea si refacerea tesuturilor, fiind un recomandat substitut pentru carnuri, digerandu-se mult mai usor decat acestea, intr-un timp mai scurt si cu un consum mai mic de energie din partea organismului. Ciupercile Shimeji, ca dealtfel toate speciile de ciuperci, au un continut bogat in fosfor si vitamina D, asemeni carnii de peste, iar glucidele ciupercilor sunt singurele din regnul vegetal care contin glicogen ca si carnurile, ceea ce le face sa-si merite pe deplin denumirea de “carne vegetala”. Sunt sarace in grasimi, fiind hipocalorice si indicate in diete. De asemenea se numara printre alimentele putin sarate, fiind bogate in potasiu, mineral esential ce ajuta la reglarea fluidelor in corp, la buna functionarea a sistemului cardio-vascular, la sanatatea oaselor. Ciupercile Shimeji contin zinc, cupru si seleniu, minerale esentiale, ce ajuta la dezvoltarea armonioasa a organismului, la producerea reactiilor enzimatice. O alta importanta pentru consumul ciupercilor Shimeji o prezinta continutul de vitamine din grupul B, care sustin buna functionare a metabolismului, a sitemului imunitar si nervos. Continutul in fibre al ciupercilor Shimeji le recomanda in reglarea tranzitului intestinal, in buna functionare a colonului. Ciupercile Shimeji sunt o oaza de sanatate, continutul lor in antioxidanti, in substante hranitoare si tamaduitoare, calificandu-le ca superaliment.

ciuperci Shimeji brune, (buna Shimeji)

In bucatarie, ciupercile shimaji nu fac doar deliciul preparatelor asiatice (in special al celor japoneze), ci si al preparatelor din intrega lume, fiind cultivate astazi pe scara larga, pentru umami (gustul savorii), al cincilea gust alaturi de dulce, amar, acru si sarat. Ciupercile Shimeji sunt albe (bunapi Shimeji) sau brune (buna Shimeji). Ele trebuie consumate intotdeauna gatite, astfel le dispare amareala, capatand aroma de nuci si o textura ferma, putand fi vedetele unor preparate delicioase si sanatoase, in special ale unor retete vegetariene, alaturi de verdeturi si legume ca inlocuitor de carnuri.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

Evenimente Recente