CIORBA VEGETARIANA DE VARZA ROSIE, CU CIMBRU SI FRUNZE DE GULIE

February 1, 2017 | CATEGORIA

ciorba vegetariana de varza rosie, cu cimbru si frunze de gulie

O ciorba corect pregatita, cu o parte din ingrediente adaugate in stare cruda, dupa intreruperea fierberii ciorbei si scaderea temperaturii acesteia, pentru un maxim de savoare si de nutrienti asimilati.

INGREDIENTE:

o varza rosie, mica (aprox. 500 g)

– 2 cepe

– un morcov

– o radacina de patrunjel

– o radacina de pastarnac

– o radacina de telina

– 2 ardei grasi (am folosit conservati cu sare)

– o foaie de dafin

– zeama de varza, dupa gust

– o crenguta de cimbru de gradina

– 4 frunze de gulie

– ulei de floarea soarelui, presat la rece

PREPARARE:

Se spala bine, se curata cepele si radacinoasele. Morcovii, telina, radacinile de patrunjel si de pastarnac se razuiesc, iar ceapa si ardeii se toaca.

ceapa, ardei si radacinoase, pentru ciorba vegetariana de varza rosie

Se fierb in apa, pana se patrund, apoi se adauga varza bine spalata si tocata fin, foaia de dafin si crenguta de cimbru.

varza rosie, cimbru si dafin, adaugate la fiert, pentru ciorba vegetariana de varza rosie

Dupa ce se patrund, se intrerupe fierberea, iar cand temperatura ciorbei scade in jur de 40 de grade, se adauga hrana vie, adica zeama de varza proaspata, frunzele de gulie bine spalate si tocate fin, cat si uleiul de floara soarelui, presat la rece. Nu mai este nevoie sa se adauge sare, intrucat zeama de varza este destul de sarata. Eu am adaugat-o cu prudenta intrucat am folosit si ardeii conservati cu sare.

ciorba vegetariana de varza rosie, cu cimbru si frunze de gulie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *