CIOCOLATA PURA, RAW

January 25, 2016 | CATEGORIA

ciocolata pura, neagra, raw

O reteta simpla, de baza, pentru ciocolata ideala, fara zahar si fara conservanti, cu ingrediente valoroase nutritiv si indulcita natural.

INGREDIENTE:

–       100  gr unt de cacao pur, obtinut prin presare la rece

–       75 gr pudra de roscove

–       75 gr miere de albine

–       40 ml apa plata, calduta (optional)

 

PREPARARE:

Se razuieste fin untul de cacao solidificat, apoi i se adauga pudra de roscove si mierea de albine.

unt de cacao, pudra de roscove si miere de albine, pentru ciocolata pura, raw

Eu am folosit miere solidificata si am adaugat apa calduta, pentru ajutor in amestecarea ingredientelor (lasat mai mult timp la temperature camerei, untul de cacao devine emolient, iar daca mierea este lichida, nu mai este nevoie de adaosul de apa). Amestecul obtinut se inveleste in folie alimentara

unt de cacao, pudra de roscove si miere de albine, amestecate, pentru ciocolata pura, raw

si i se da o forma de tableta.

unt de cacao, pudra de roscove si miere de albine, invelite in foli alimentara, pentru ciocolata pura, raw

Se lasa o jumatate de ora la rece, apoi se portioneaza dupa preferinta.

ciocolata pura, neagra, raw

Puteti avea rabdare sa lasati mai mult compozitia la temperatura camerei si s-o amestecati pana cand untul de cacao devine emolientnt, dar oricum in contact cu papielele gustative acesta da sens expresiei „se topeste in gura”!

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *