BEIGLI RAW VEGAN, CU SEMINTE DE MAC

March 15, 2017 | CATEGORIA

beigli raw vegan, cu seminte de mac, detaliu

O reteta clasica, originara din Silezia, foarte populara in Ungaria si in Transilvania, in varianta crud vegetariana, pentru o absorbtie maxima a nutrientilor si mai multa savoare.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

– 150 g miez de nuca

– 100 g fulgi de cocos

– 175 g stafide aurii

– o lingura coaja de lamaie

– 3 linguri suc de lamaie

Pentru umplutura:

– 120 g seminte crude de caju

– 100 ml apa

– 120 g seminte de mac

– o lingura esenta de vanilie

– o lingura miere de albine (am folosit miere de tei)

– o lingura pudra de scortisoara

PREPARARE:

Se lasa alunele de caju la hidratat cca o ora, apoi se strecoara. Se aduna in robot ingredientele pentru blat.

ingrediente in robot, pentru blat de beigli raw vegan, cu seminte de mac

Se maruntesc cu cutitul cu lama in S, pana se leaga ingredientele si tind sa se adune catre ax. Se intinde un blat subtire, cam de jumatate de centimetru, intre 2 folii de plastic. Se aduna alunele hidratate de caju impreuna cu apa in blender.

seminte de caju hidratate, cu apa in blender, pentru crema beigli raw vegan, cu seminte de mac

Se blenduiesc pana se obtine o crema fina. Se pregateste umplutura, adaugand peste crema de caju semintele de mac si esenta de vanilie.

crema de caju, seminte de mac si esenta de vanilie pentru umplutura beigli

Se amesteca bine, apoi se adauga si pudra de scortisoara si mierea de albine.

umplutura de mac, cu scortisoara si miere, pentru beigli

Se amesteca pentru omogenizare, apoi se adauga peste blatul intins de pe s-a dezlipeste folia de deasupra.

blat de beigli, cu crema de mac adaugata, pentru intins

Se intinde umplutura peste blat, cat mai uniform, apoi cu ajutorul foliei de dedesupt, se roluiesc.

blat si umplutura, roluite pentru beigli raw vegan, cu seminte de mac

Se obtine un beigli desavarsit, foarte aromat si nutritiv.

beigli raw vegan, cu seminte de mac

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *