APERITIV FESTIV, CU CIUPERCI SI HERING

December 12, 2015 | CATEGORIA Aperitive

aperitiv festiv, cu ciuperci si hering

O prezentare eleganta a unor ingrediente hranitoare si gustoase, preparate sanatos, pentru mese de sarbatoare.

INGREDIENTE:

Pentru blat

– o lingura seminte de chia

– 500 gr ciuperci champignon

– o ceapa

– 2 catei de usturoi

– 7 linguri seminte de floarea soarelui

– o lingura boia de ardei dulce

– sare de ocna, dupa gust

Pentru crema

– 3 cutii de hering conservat in ulei (aprox. 300 gr hering)

– 2 legaturi de marar verde

– 7-8 masline verzi

– o lamaie

PREPARARE:

Se spala si se curata ciupercile, apoi se frig pe gratar. Intre timp, se inmoiae semintele de chia, cca o ora in 100 ml de apa plata.

ciuperci si seminte de chia, pentru aperitiv festiv

In robotul de bucatatrie cu lama in S, se plaseaza apoi ciupercile taiate grosier, semintele de chia inmuiate, ceapa si uturoiul, spalate, curatate si feliate, boiaua de ardei dulce si sarea.

ingrediente pentru blat aperitiv festiv, in robot

Se maruntesc apoi bine in robot. Se scurge uleiul din conservele de hering, mararul se spala si se toaca, apoi acesta, impreuna cu heringul si sucul lamaiei, se plaseaza la randul lor, in robot.

ingrediente in robot, pentru crema aperitiv festiv cu ciuperci si hering

Se maruntesc bine, apna devin o pasta. Cu ajutorul unui inel culinar, pe platoul de servit, se modeleaza dupa proportiile dorite, mai intai compozitia de blat,

blat pentru aperitiv festiv cu ciuperci si hering, in inel culinar

apoi pasta de hering

crema pentru aperitiv festiv cu ciuperci si hering, in inel culinar

si iarasi compozitia de blat. Se obtin prajituri fine, ce pot constitui aperitive nutritive si delicioase.

aperitiv festiv, cu ciuperci si hering

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *